Telfort veroordeeld voor afronden belseconden

HEERHUGOWAARD 6 december 2012 –Telfort is door de Rechtbank Amsterdam veroordeeld wegens onrechtmatig handelen tegenover haar klanten. Telfort voerde namelijk eenzijdig het afronden van belseconden naar hele minuten in, zonder haar klanten duidelijk te informeren daarover. Benadeelde bellers van Telfort kunnen zich via belverlies.nl melden voor een schadevergoeding.

Uit onderzoek blijkt dat door belseconden naar minuten af te ronden, klanten gemiddeld tussen de 35% tot 40% te veel voor mobiel bellen betalen. Sinds de invoering van het afronden van belseconden naar hele minuten hebben telecombedrijven op deze wijze meerdere honderden miljoenen euro’s onrechtmatig verdiend. Deze zijn nu voor iedereen onvoorwaardelijk terug te eisen gezien de uitspraak van de rechter.

Het gaat om de periode vanaf medio 2008 bij Telfort. Naar schatting kunnen honderdduizenden mensen van de teruggave gebruik maken, zonder dat tussenkomst van een rechter noodzakelijk is. Via de website www.belverlies.nl kunnen mensen zich aanmelden om een schadevergoeding te ontvangen.

Volgens Stichting Belverlies.nl die de zaak aanspande, is opnieuw aangetoond dat Nederlandse belproviders serieus met hun klanten om moeten gaan.