SMCO zeer verheugd met actie Youp van ’t Hek tegen T-Mobile en andere grote bedrijven

Heerhugowaard, 26 oktober 2010 – De actie van Youp van ’t Hek om grote bedrijven die klanten doorlopend met een kluitje in het riet sturen aan de schandpaal te nagelen wordt door Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) met gejuich ontvangen. SMCO maakt zich al langer hard voor consumenten die op eigen kracht geen vuist kunnen maken tegen grote, machtige instanties in Nederland door hen de mogelijkheid te bieden samen gebundeld (collectief) een juridische procedure te starten. Het door Van ’t Hek gehekelde T-Mobile was eerder dit najaar reeds onderwerp van een collectieve juridische procedure van SMCO vanwege het feit dat klanten van T-Mobile niet kunnen internetten met hun mobiel en ook vaak niet bereikbaar zijn. In beide gevallen gaat het om een tekortkoming van de diensten van T-Mobile.

Na een oproep hebben ruim duizend klanten van T-Mobile zich bij SMCO verzameld. SMCO heeft hen bijgestaan met het voeren van correspondentie en het indienen van talloze logboeken met klachten. Uiteindelijk heeft SMCO namens minder dan 100 overgebleven gedupeerden een kort geding aangespannen. Inmiddels heeft de rechter de eis van SMCO afgewezen, maar daar laat SMCO het niet bij zitten. Zij gaat namens de groep gedupeerden in hoger beroep. Ook roept SMCO klanten van T-Mobile die nog altijd last hebben van slecht bereik en/of geen internet op hun mobiel naar de Geschillencommissie Telecom te stappen om hun contract per direct te ontbinden. SMCO staat deze gedupeerden desgewenst bij met onder andere juridische hulp en stukken die kunnen worden gebruikt bij de Geschillencommissie. Voor deze bijstand is éénmalig 19,95 verschuldigd.

De arrogante houding van grote instanties in Nederland ten opzichte van haar klanten is SMCO al langer een doorn in het oog. Het is volgens oprichter Ferdy Roet één van de redenen voor het ontstaan van SMCO ruim een jaar geleden. Zij zal dan ook met Youp van ’t Hek contact zoeken om de mogelijkheden tot enige vorm van samenwerking te bespreken. SMCO is bekend van collectieve juridische procedures tegen de Staatsloterij, T-Mobile, TNT, DSB en momenteel KPN.

Donderdag aanstaande organiseert SMCO een manifestatie voor TNT medewerkers bij het hoofdkantoor van TNT in Hoofddorp.