Post niet tijdig bezorgd in 1200 wijken


Uitgegeven: 27 september 2010 14:04
Laatst gewijzigd: 27 september 2010 14:04

AMSTERDAM - Hoewel postbedrijf TNT ontkent dat er structurele problemen zijn met de kwaliteit van de postbezorging, is de post dit jaar in zeker twaalfhonderd wijken niet op tijd bezorgd. 

Dat beweert de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) maandag.

De grootste problemen doen zich voor in de Randstad. De belangrijkste oorzaken zijn 'miscommunicatie' en 'onderbezetting', meldt de stichting. 

'Topje van ijsberg'

SMCO doet al meer dan een jaar onderzoek naar de kwaliteit van de postbezorging en de werkomstandigheden van het personeel bij TNT. Volgens de stichting is er bij TNT 'nog veel meer' aan de hand en is dit 'slechts het topje van de ijsberg'.

Er loopt al een onderzoek naar de bezorging van TNT Post, maakte de postwaakhond Opta begin deze maand bekend. Het onderzoek werd gestart na berichtgeving over bezorgproblemen. Post zou te laat worden bezorgd en op verkeerde adressen belanden. Ook SMCO trok al aan de bel bij de Opta.

Reorganisatie

De reorganisatie die het postbedrijf momenteel doorvoert zou de oorzaak zijn van de problemen met de bezorging. Hierdoor verliezen duizenden postbodes hun baan.

TNT liet in een reactie op de bekendmaking van de Opta weten dat de bezorging voldoet aan de wettelijke normen. De afgelopen vijf jaar werd van alle zakelijke en consumentenpost tussen de 96 en 97 procent de volgende dag op tijd bezorgd. "Er is dus geen sprake van een structureel kwaliteitsprobleem", aldus het postbedrijf.

© Novum