Nederlanders woedend op Staatsloterij

Nederlanders woedend op Staatsloterij

Alkmaar, 11 augustus 2009 – Spelers van de Staatsloterij zijn woedend. Dit vanwege de jackpot van 27,5 miljoen, die “gegarandeerd” zou zijn. In werkelijkheid is de jackpot echter gevallen op een 1/5e lot, wat betekent dat er slechts 5,5 miljoen euro van de totale jackpot uitgekeerd wordt. In plaats van de overige miljoenen te verdelen onder 4 andere gelukkigen, schuift de Staatsloterij de jackpot door naar de volgende trekking. Woedende spelers melden zich massaal bij juridisch kantoor Morand, die reeds via www.loterijverlies.nl een procedure tegen de Staatsloterij heeft gestart.

Veel spelers zijn in de veronderstelling dat deelloten, zoals 1/5e loten worden genoemd, geen uniek lotnummer hebben. Zij zijn in de veronderstelling dat er nog 4 deelloten verkocht zijn met hetzelfde lotnummer. Dit is echter nooit het geval. Ieder deellot heeft zijn eigen unieke nummer, waardoor het mogelijk is dat er slechts 5,5 miljoen aan één speler is uitgekeerd. Saillant detail is dat vaste spelers van de Staatsloterij de afgelopen maanden zijn gebombardeerd met post van de Staatsloterij, waarin zij worden opgeroepen hun hele lot in te ruilen voor een straatje 1/5e loten.

De woede van de Staatsloterij spelers richt zich eveneens op de eindeloze televisie reclames en talloze overige reclame-uitingen van de Staatsloterij. Loterijverlies.nl wordt momenteel overspoeld met klachten via e-mail en telefoon. Volgens velen van hen heeft de Staatsloterij alleen maar baat bij al deze reclame en media-aandacht, nu er afgelopen maand circa 8 miljoen (deel)loten zijn verkocht, in tegenstelling tot slechts 3 miljoen loten doorgaans. Dit heeft in grote mate te maken met de hoge jackpotstand en de hoeveelheid reclame van de Staatsloterij.

Door de jackpot door te schuiven, verzekert de Staatsloterij zich in zekere mate van een volgende financiële topmaand in September. De Staatsloterij gaat door met de eindeloze reclames en door de hoge jackpotstand zal de lotenverkoop wederom vele malen het normale aantal bedragen.

De Staatsloterij en Loterijverlies.nl bevinden zich reeds in een rechtszaak omtrent het laten meespelen van niet-bestaande lotnummers tussen 2000 en 2008 en het met regelmaat niet voldoen aan het wettelijke minimumuitkeringspercentage van 60% per maand. Ondanks het feit dat de procedure reeds bij de rechtbank aanhangig is, kunnen mensen zich nog altijd aanmelden om hun geld terug te eisen.

Aanmelden kan via www.loterijverlies.nl of 072 – 752.94.94.