Miljoenenclaim INHOLLAND

Heerhugowaard, 30 september 2010 – Studenten van de hogeschool INHOLLAND opleiding Media en Entertainment Management die gedupeerd zijn door de handelswijze van INHOLLAND kunnen zich gratis en vrijblijvend melden bij Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO). De studenten komen veelal niet aan het werk doordat hun diploma ernstig is gedevalueerd. Uit het recent gepubliceerde rapport Leers is immers gebleken dat langstuderenden te makkelijk aan hun hbo-certificaat zijn gekomen. SMCO is van mening dat INHOLLAND de gedupeerden tegemoet moet komen, de schade loopt in de miljoenen en kan enkele honderdduizenden euro's per persoon bedragen.

Het rapport Leers heeft tot veel commotie geleid in de Tweede Kamer en ook studentenorganisatie ISO ontvangt veel klachten van afgestudeerden die geen baan kunnen krijgen door het negatieve imago wat nu aan de opleiding kleeft. Dit geldt niet alleen voor studenten die ‘de geheime route’ volgende, maar ook voor studenten die het normale studietraject hebben gevolgd en met succes hebben afgerond.

SMCO is van mening dat de gedupeerden moeten worden gecompenseerd. De schade voor gedupeerden kan enorm oplopen gezien studenten stuk voor stuk zeggen thuis te zitten of daardoor een baan onder hun niveau hebben geaccepteerd gezien geen werkgever ze wil. De schade bestaat bijvoorbeeld uit heden misgelopen inkomsten en in de toekomst. Daarnaast kan de schade nog significant toenemen wanneer besloten wordt dat de betrokken studenten opnieuw hun gedevalueerde diploma moeten halen. Dat willen sommige Kamerfracties namelijk bekijken.

Gedupeerden kunnen zich melden door een e-mail te sturen aan klacht@collectiefonrecht.nl of www.collectiefonrecht.nl . SMCO zal de klachten inventariseren en namens de aangemelde gedupeerden juridische stappen ondernemen.