Veelgestelde vragen

Hoe wordt het tarief berekend om mee te kunnen procederen tegen de Staatsloterij?
Deelname aan het proces tegen de Staatsloterij kost u éénmalig € 35,- inschrijfgeld voor één meegespeeld lot, plus € 12,50 voor elk volgend lot, ongeacht de periode. Een straatje van een vijfde loten tellen wij als 2 loten en halve loten als hele loten. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Als wij geld voor u ontvangen, dan krijgt u daarvan 80%.
20% is voor ons, naast het al door u betaalde inschrijfgeld.

Stel, u deed maandelijks met 1 lot mee, dan kost deelname u € 35,-. Hebt u bijvoorbeeld meegespeeld met maandelijks 3 loten, dan zijn de deelnamekosten € 35,- + (2× € 12,50) = € 60,-

Hoe kan het dat tegen lage kosten Loterijverlies B.V. voor mij een procedure voert?
Loterijverlies B.V. kan dit mogelijk maken door namens een groot aantal gedupeerden te procederen.

Kan het ook dat er een buitengerechtelijke oplossing komt?
Dat zou kunnen, mits dit een goede oplossing is.

Wanneer kan ik mij aanmelden?
U kunt zich aanmelden wanneer u per saldo niet meer gewonnen dan verloren heeft. Wanneer u in de periode 2000 tot en met 2007 meer verloren dan gewonnen heeft, kunt u zich aanmelden. Daarnaast dient u te beseffen dat u over bewijsmateriaal dient te beschikken. Wanneer u automatisch heeft meegespeeld in de periode 2000 tot en met 2007 of een deel daarvan, kunt u zich aanmelden. Wanneer u niet automatisch heeft meegespeeld, maar loten heeft gekocht via de losse verkoop, adviseren wij u zich niet aan te melden. Wanneer u de losse loten nog heeft, dan kunt u zich wel aanmelden.

Hoe lang gaat de procedure duren?
Wij streven ernaar de procedure zo kort mogelijk te houden. De Staatsloterij heeft echter evenals ons cassatie ingesteld tegen het arrest.

Wat heeft de Staatsloterij gedaan wat niet door de beugel kan?
De Staatsloterij sprak destijds in haar communicatie bijvoorbeeld van maar liefst 20 winnaars van de prijzen van € 50.000,- en € 100.000,-, terwijl dit er in werkelijkheid slechts 4 per trekking waren. Dat er maar 4 prijzen waren, komt omdat de prijzen ook werden verloot over miljoenen niet-verkochte loten. Dit is nooit gecommuniceerd aan de deelnemers, in elk geval niet tot en met 2007.

De Reclame Code Commissie had al bepaald dat de wijze van communiceren inderdaad misleidend is, nu heeft het gerechtshof Den Haag dat ook gedaan.

Waarom betalen door middel van automatische incasso?
U kunt ook via iDeal betalen, maar om de kosten voor iedereen zo laag mogelijk te houden, verzoeken wij u om via automatische incasso te betalen.

Hoe groot is de kans dat ik mijn geld terugkrijg?
Op basis van de uitspraak van het gerechtshof Den Haag is er een reëele kans dat u (een deel van) uw inleg of schadevergoeding terug zal ontvangen. Wij pleiten ervoor om alle schade te verhalen. Uiteraard onder aftrek van hetgeen u gewonnen heeft. Heeft u meer gewonnen dan verloren dan adviseren wij u zich niet aan te melden. De Staatsloterij heeft cassatie ingesteld en wij ook tegen het arrest van het gerechtshof.

Wat doet Loterijverlies.nl met mijn gegevens?
Deze zullen worden behandeld conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens.  Wij zullen dan ook uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan.

Heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op per e-mail via info@loterijverlies.nl of telefonisch via 0224-224264.