Hypotheekhouders kunnen via gratis actie lagere rente bedingen

HEERHUGOWAARD 30 mei 2011 – Als reactie op het maandag verschenen rapport van de NMa over de ‘marktconforme’ hypotheekrentes in Nederland en de terecht ontstane ophef daarover, biedt Stichting Meldpunt Collectief Onrecht (SMCO) consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe hypotheek de helpende hand. Zij kunnen zich kosteloos en vrijblijvend aanmelden, waarna SMCO hen de zoektocht naar de laagste rente uit handen neemt. Hoe meer consumenten zich aanmelden, des te groter kan de druk op de banken worden opgevoerd om lagere rentes te hanteren. Net als de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis is ook SMCO verbijsterd over de uitkomst van het rapport van de NMa.

De NMa zegt in haar rapport geen aanwijzingen te hebben dat de banken in ons land de hypotheekmarges kunstmatig hoog hebben gehouden en ziet de margeverlaging van de afgelopen tijd als een bewijs dat de hypotheekmarkt goed functioneert. Maar de NMa heeft ook vastgesteld dat de grote Nederlandse banken hogere hypotheekmarges berekenen dan andere aanbieders én dat vooral bestaande klanten van wie de rentevasteperiode afloopt daar de dupe van zijn.

De oproep van de Consumentenbond “om vooral goed rond te shoppen” neemt SMCO graag ter harte voor iedereen die zich aanmeldt. Want door de krachten te bundelen en collectiviteit te creëren zal SMCO de banken kunnen bewegen tot een eerlijk en helder aanbod met een lagere rente dan marktconform.

In eerste gesprekken hebben enkele banken al aangegeven dat zij de deelnemers aan de SMCO actie aantrekkelijkere rentes zullen aanbieden dan de rentes die zij aan individuele aanvragers offreren. SMCO heeft dan ook het volste vertrouwen dat de actie een succes zal zijn.

Sinds de start van het initiatief van SMCO op maandagmiddag hebben zich meteen vele tientallen consumenten gemeld. Er is geen verplichting ook daadwerkelijk op een eventueel aanbod in te gaan en aanmelden voor deze collectieve actie via smco.nl is kosteloos. SMCO opereert volledig onafhankelijk en kan daardoor objectief en volledig in het belang van de consument handelen.

Aanmelden kan via deze link. ( http://www.collectiefonrecht.nl/hypotheekwinst/hypotheekwinstaanmelden )