GROTE MANIFESTATIE BIJ HOOFDKANTOOR TNT

 

Heerhugowaard, 20 oktober 2010 – De Stichting Meldpunt Collectief Onrecht accepteert het niet langer dat TNT niet publiekelijk haar verantwoording wenst te nemen voor het leed wat door TNT wordt aangericht en duizenden postbodes ontslaat, terwijl daarvoor in de plaats goedkopere postbodes worden aangenomen. Daarom is er volgende week donderdag om half vijf een openbare manifestatie bij het hoofdkantoor te Hoofddorp. De actie wordt gesteund door de SP. 

Voor SMCO is het onverteerbaar dat TNT vooralsnog bij haar standpunt blijft dat duizenden werknemers het veld moeten ruimen voor goedkopere krachten en duizenden werknemers van TNT niet datgene krijgen waar zij recht op hebben. Postbodes kunnen namelijk veelal niet onder een normale werkdruk en arbeidsomstandigheden hun werk uitvoeren.

SMCO heeft veel meldingen uit het hele land binnengekregen over postbodes dat zij hun overuren niet uitbetaald krijgen, bij de psychiater onder behandeling dan wel overspannen zijn door TNT. Wat SMCO betreft is de maat vol. Volgende week donderdag om half vijf is er dan ook een grote manifestatie bij het hoofdkantoor van TNT te Hoofddorp aan de Neptunusstraat. Bij deze manifestatie zal TNT en dan met name Peter Bakker ter verantwoording worden geroepen vanwege het leed dat wordt aangericht.

Uit het hele land krijgen wij steunbetuigingen en wij gaan er dan ook vanuit dat er een hoge opkomst zal zijn. Niet alleen de werknemers, maar ook eenieder die de postbodes een warm hart toedraagt is van harte welkom bij de manifestatie. Dit leed moet namelijk gestopt worden, voordat het voor de werknemers letterlijk te laat is. Volgens een werknemer heeft namelijk al één persoon zelfmoord gepleegd door de gang van zaken.