Tros Radar werkt mee aan in hemd laten staan bedrogen Staatsloterijdeelnemers

Tros Radar werkt mee aan in hemd laten staan bedrogen Staatsloterijdeelnemers

 

14 april 2020 - Tros Radar, die zich sinds jaar en dag opwerpt als zogenaamde hoeder van een rechtvaardige samenleving voor consumenten, blijkt allerminst in het kader van het Staatsloterijbedrog als zodanig te opereren.

 

In april 2008 begon het nog allemaal zo mooi bij Tros Radar. Meld u aan bij Loterijverlies en ga naar de site www.loterijverlies.nl. Toen Loterijverlies al snel werd overspoeld met aanmeldingen vroeg een redacteur of Loterijverlies toch niet de Staatsloterij failliet laat gaan.

 

Toen Loterijverlies bij de Hoge Raad won, was al snel het hek helemaal van de dam en werden door de staatsomroep zogenaamde deskundigen opgetrommeld die verklaarden dat de kans helemaal niet zo groot was dat mensen hun geld zouden kunnen terugkrijgen. In augustus 2015 deed Tros Radar daar nog een schepje bovenop en riep Loterijdeelnemers zelf op om op te zeggen bij de claimclub Loterijverlies. 

 

Nadat voorgaande acties van Tros Radar geen zoden aan de dijk zetten heeft Tros Radar aan de door de Staatsloterij betaalde Stichting Staatsloterijschadeclaim en de Staatsloterij een podium gegeven om iedereen en zoveel als mogelijk mensen mee te laten doen aan de  ‘gratis’ trekking waarbij je afstand deed van je claim. Je claim dus om je inleg inclusief rente en kosten terug te vorderen. Deze gratis trekking is ronduit misleidend en dient alleen het belang van de Staatsloterij en staats gelieerden. Dat verkondigden Loterijverlies en Ferdy Roet toen ook al, maar Tros Radar had daar doelbewust lak aan en er blijkbaar een groter belang bij bedrogen deelnemers in hun hemd te laten staan en te ageren tegen Loterijverlies, dan dat zij daadwerkelijk een goede compensatie zouden ontvangen. Veel door de Staatsloterij bedrogen deelnemers die niet zijn aangesloten bij Loterijverlies hebben dan ook mogelijk hun rechten verspeeld.

 

Wat Loterijverlies al sinds 2008 verkondigt dat mensen gezien het jarenlange bedrog door de Staatsloterij hun geld moeten terugkrijgen, is vorige week dan ook werkelijk gebeurd. 'Je zou je dan ook zeer moeten afvragen of je wel naar Tros Radar zou moeten luisteren', aldus een benadeelde deelnemer.

 

Tros Radar heeft in grote collectieve zaken al vaker een kwalijke rol gespeeld. Zo is door Tros Radar een individu met een 3 pagina's tellend klachtschrift over de discriminatoire regeling in de erf- en schenkbelasting waarbij de Staat honderden miljoenen zou moeten terugbetalen. Na de winst heeft de minister van Financiën zelfs toegegeven in Kamerstukken dat het onderscheid helemaal niet nodig was. Door de oproep van Tros Radar is die claim waarschijnlijk teniet gedaan, omdat die kansloos aangebrachte zaak als uitgangspunt is genomen bij alle zaken. Loterijverlies wil eenieder er van harte op wijzen dat Tros Radar staatsgelieerd is en gezien haar eigen handelen er blijkbaar helemaal geen belang bij heeft om staatsgedupeerden werkelijk te helpen, omdat dat de Staat te veel geld kost.