'De Telegraaf heeft misleiden en manipuleren als voornaamste taak'

'De Telegraaf heeft misleiden en manipuleren als voornaamste taak'

18 november 2021 Guernsey, Peter Port - Iedereen die denkt dat De Telegraaf staat voor onafhankelijke en onpartijdige journalistiek zullen wij uit de droom helpen aangezien van dat soort journalistiek veelal geen enkele sprake is. Wij zullen met een aantal voorbeelden aantonen dat De Telegraaf misleiden en manipuleren als voornaamste taak heeft.

Rutte bedreigd

Op 22 september berichtte De Telegraaf met vetgedrukte koppen dat Rutte ernstig risico zou lopen om slachtoffer te worden van een aanslag of ontvoering en daarom zwaar beveiligd zou worden. Dat zou blijken uit berichten van inlichtingendiensten. Dit bericht werd door De Telegraaf gelanceerd precies op het moment dat Ruttes positie aan een zijden draadje hing bij de Tweede Kamer nadat hij op welhaast dictatoriale wijze Mona Keizer had ontslagen omdat zij Rutte tegensprak. ‘Rutte tegenspreken kan en mag volgens Rutte uiteraard niet’, aldus Ferdy Roet van Loterijverlies, ‘aangezien Rutte uit lijkt te zijn op absolute macht.’ Rutte zou niet meer op de fiets naar zijn werk kunnen en Geert Wilders vond het ‘verschrikkelijk’ voor Rutte. Wat wil echter het geval? Korte tijd daarna wordt Rutte alleen op de fiets gesignaleerd en stapt op een ander moment uit de auto met chauffeur om een knopje van een fietslicht in te drukken zodat die op groen springt. ‘Blijkbaar was de strategie om iedereen af te leiden van het daadwerkelijke wangedrag van Rutte’, aldus Roet. Wat daarbij vooral schromelijk is, is dat andere media zonder fatsoenlijke check de berichtgeving van De Telegraaf overnemen.

Taghi in Iran

De Telegraaf publiceerde met veel bombarie dat Taghi banden met Iran zou onderhouden en daar mogelijk zou bivakkeren. Wat bleek echter? De Telegraaf publiceerde dat zonder  behoorlijke toetsing én het lijkt in opdracht te zijn van het Openbaar Ministerie. De Verenigde Arabische Emiraten zouden namelijk eerder tot uitlevering van Taghi overgaan wanneer er banden met Iran zouden zijn; zij leven namelijk op gespannen voet met Iran.

Telegraaf ontvangt geld van Staatsloterij

We toonden al eerder op basis van cijfers van een groot media researchbureau aan dat er in de loop van de tijd vele miljoenen van de Staatsloterij naar De Telegraaf zijn overgemaakt. Niet voor niets zou De Telegraaf nooit iets negatiefs over de Staatsloterij publiceren en valt dan ook telkenmale, tot groot genoegen van de Staatsloterij, Loterijverlies aan. Met als doelstelling om uiteindelijk de door de Staatsloterij misleide deelnemers met lege handen te laten staan. Bart Mos, journalist van De Telegraaf, is door Loterijverlies zelfs betrapt op het hoofdkantoor van de Staatsloterij om daar overleg te voeren met de Staatsloterij omtrent Loterijverlies.

Als De Telegraaf koketteert dat zij ‘onafhankelijk’ is en daarmee mensen probeert over te halen klant te worden om dat in stand te houden, is dat naar oordeel van Ferdy Roet misleidend. Roet trekt daarbij een vergelijking met de Staatsloterij die ook jarenlang heeft misleid door informatie die van belang is voor haar lezers achter te houden. ‘In niets verschilt De Telegraaf dan ook van de Staatsloterij: manipulatief en misleidend', aldus Roet. Roet vervolgt: ‘Het afschuwelijke hieraan is dat De Telegraaf almaar doorgaat met het vertonen van dit wangedrag. Wanneer je de krant openslaat of slechts de voorpagina ziet en je zelf de daadwerkelijke feiten kent, blijkt dat De Telegraaf alleen maar de massa wil manipuleren’.

 

https://loterijverlies.nl/img.jpg

 

Cartoon: Bart Mos wiens pen met een hengel wordt bestuurd door de woordvoerder en de bestuursvoorzitter van de Staatsloterij om boze deelnemers die hun geld terug willen van de Staatsloterij vanwege jarenlange misleiding op afstand te houden.

Narcistisch en wraaklustig

Wie een weerwoord durft te geven tegen de tirannie van De Telegraaf en vooral tegen Bart Mos krijgt te maken met de juridische afdeling van De Telegraaf, bestaande uit onder meer advocaat Bas le Poole, alsook met wraaklustige artikelen. Weerstand tegen de narcisten van De Telegraaf werkt dan ook averechts en De Telegraaf gaat dan juist achter je aan. De Telegraaf schroomt dan niet je bijvoorbeeld te dagvaarden op tal van gronden en de advocaat is zelfs zo ziekmakend dat hij onder meer een beoogd slachtoffer op straat heeft gedagvaard met behulp van een deurwaarder.

Vete tussen Bart Mos en journalist Micha Kat

Bart Mos van De Telegraaf is zelfs zo weerzinwekkend dat hij telefoongesprekken opneemt, daar een geïsoleerd fragment uitknipt en op basis daarvan aangifte doet. Dat heeft hij tegen Micha Kat gedaan. ‘Ongeacht wat van je van de veelbesproken Kat vindt, gaat een dergelijke handelswijze ver over de schreef’, aldus Roet. Degenen die het hele fragment hebben afgeluisterd - stom genoeg door Mos zelf online gezet - horen daarentegen dat Kat alleen maar heeft gezegd dat wanneer Mos op de manier waarop hij journalistiek bedrijft en daarmee zo doorgaat, hij in algemene zin gevaar loopt. Uit het geïsoleerde fragment blijkt echter dreiging naar Bart Mos vanuit het criminele circuit. Doordat Micha Kat nauwelijks verweer heeft gevoerd in de daarop volgende zaak is hij veroordeeld tot een celstraf. Aangezien het meest positieve wat je kunt behalen bij het te woord staan van Bart Mos een neutrale bovengrens is, staat Roet Mos nooit te woord.

Luister hier het fragment: https://mobile.twitter.com/bartmos/status/1375009780717252611

Bart Mos behartigt vaker de belangen van slechtgezinden

Bart Mos zet zichzelf en zijn corrupte vrienden wel vaker klem. Zo heeft hij abusievelijk gepubliceerd dat Liesker een zaak tegen Loterijverlies zou financieren. Bij die zaak bleek Mos echter Roet zwart te maken omdat Chris en zijn dochter Sarah Liesker de claim van Loterijverlies en daarmee Roet over probeerden te nemen. Mos publiceerde dat Chris en Sarah Liesker achter die zaak zaten en vergat daarbij even dat Roet had achterhaald dat de zogenaamd onafhankelijke rechter Van den Emster, die als ‘onafhankelijk onderzoeker’ was aangesteld, óók op het kantoor van Liesker werkte. Daarmee was Mos in de door Roet opgezette val gelopen en leverde Mos het bewijs dat Liesker die zaak financierde én dat daar tevens rechter Van den Emster werkte. Op dat moment weet je natuurlijk al dat de doelstelling van het zogenaamde onafhankelijke werk van Van den Emster is om Liesker in de kaart te spelen, uitsluitend met het oogmerk de opbrengsten aan Chris en Sarah Liesker te doen toekomen.

Doelbewust Ferdy Roet zijn naam beschadigen

Het meest schandelijke van alles is dat Liesker en Mos over lijken gaan en welbewust Loterijverlies en de naam van Ferdy Roet, die de jarenlange misleiding door de Staatsloterij heeft aangetoond, ernstig proberen te beschadigen met als enig streven Liesker daar financieel beter van te laten worden. Volgens Ferdy Roet, bestuurder van Loterijverlies, zijn deze doortrapte personen erger dan een geslepen bankovervaller en moeten hard worden gestraft omdat ze veel meer kapot maken dan een volledige bankroversclan. Middels een langdurige tactiek van zwartmakerij proberen ze geld te verdienen over de rug van degene die de winst heeft behaald. Opmerkelijk genoeg noemt Bos zichzelf in het NRC een 'revolverheld' en stelt “te worden betaald om Ferdy Roet weg te krijgen en weg te houden”. Dit is geïnitieerd door Chris en Sarah Liesker die zichzelf willen verrijken met volstrekt vuil spel.