Luchtalarm voor Mark Rutte

Luchtalarm voor Mark Rutte


Bergen 17 juli 2022 - Met een vliegtuig met de tekst 'Rutte - Stap op' dat zondag op veel plaatsen boven Nederland te zien zal zijn, wil Meldpunt Collectief Onrecht minister-president Mark Rutte oproepen zo snel mogelijk op te stappen. Uit peilingen onder het Nederlandse publiek blijkt immers dat het vertrouwen in de politiek, de rechtspraak, het ambtelijk apparaat en vooral in Mark Rutte nog nooit zo laag is geweest.

Rutte rolt ook van het ene in het andere schandaal, waarbij het manipuleren van stikstofcijfers en rekenmodellen de meest recente is. Rutte belooft continue beterschap en problemen op te lossen, maar dat zijn niets anders dan zoethouders om de problemen op die manier dood te laten bloeden, want in feite lost Rutte helemaal niks op. Met een verouderde Nokia en geen actieve herinneringen is dat ook niet zo verwonderlijk.

Geruime tijd geleden is bijvoorbeeld ook beloofd de slachtoffers van de toeslagenaffaire en van de aardbevingsschade en ander bizar gedrag van de Jeugdzorg en de Rechtspraak tegemoet te komen. Echter in tegenstelling daarmee kiest Rutte voor de weg van keihard procederen en dus om mensen stuk te procederen.

Wat ook een truc van Rutte en zijn spindoctors is, is om zogenaamd met partijen te willen onderhandelen en zonder enig akkoord bijvoorbeeld met door haar gecontracteerde media te communiceren dat er een onderhandelaar is ingeschakeld of dat er niet wordt gepraat met partij x of y omdat zij zich onredelijk zouden opstellen. Uit Wob-stukken blijkt dat spindoctors zelfs vooraf bedenken dat het een strategie moet zijn om de partij die erin trapt te laten onderhandelen met Rutte en de zijnen als een partij neer te zetten die sowieso irreële eisen stelt. Dat om dus die partijen te framen en uiteindelijk precies datgene te doen zoals vooraf is bepaald.

Om mensen ervan bewust te maken dat Rutte ook echt weg moet omdat hij inmiddels aan het hoofd staat van een nationale democratische schande, waarbij tevens de rechtspraak onvoldoende functioneert, laat Meldpunt Collectief Onrecht dan ook vandaag een vliegtuig boven Nederland vliegen met de tekst 'Rutte - Stap op!'.